+420 722 030 640
prace-sos@seznam.cz

Proč je důležité čistit fasádu?

Proč je důležité čistit fasádu?

Představte si fasádu vaší budovy jako tvář, která představuje váš domov nebo podnik navenek. Stejně jako pečlivá péče o pleť pomáhá udržet mladistvý vzhled a zdraví, tak i pravidelné čištění fasády může mít významný dopad na celkový vzhled a dlouhodobou kondici vaší nemovitosti. V naší firmě, která se specializuje na čištění fasád, víme, že odstranění mechů, plísní a lišejníků není jen otázkou estetiky, ale i praktické udržitelnosti a ekonomické výhodnosti.

Začněme příběhem pana Baroše, který si dlouhá léta myslel, že jeho domov je odolný proti všem vnějším vlivům. Jednoho dne si však všiml, že jeho kdysi bílá fasáda začíná být zelená a šedá, poseta skvrnami a nánosy, které připomínaly staré mapy neobjevených ostrovů. Nejenže jeho dům začal působit neupraveně, ale tyto nevzhledné skvrny také začaly ohrožovat zdraví fasády.

Čistá fasáda je důležitá z mnoha důvodů

 

Pozor! Mechy, plísně a lišejníky jsou totiž nejen estetickým problémem!

Mechy, plísně a lišejníky jsou totiž nejen estetickým problémem. Jsou to živé organismy, které se zakousávají do struktury fasádních materiálů, způsobují jejich rozpad a mohou výrazně zkrátit životnost vašeho domu. Navíc vytvářejí nepříjemné mikroklima, které může být ideálním prostředím pro další škodlivé organismy.

Pan Baroš se obrátil na naši firmu a my jsme mu ukázali, jak pravidelným čištěním fasády může nejen zvýšit estetickou hodnotu svého domu, ale také ušetřit peníze. Vysvětlili jsme mu, že investice do čištění fasády je investicí do budoucnosti. Čistá fasáda znamená lepší ochranu proti vnějším vlivům, což vede k nižším nákladům na opravy v dlouhodobém horizontu.

Nepodceňujte čištění fasády. Rozdíl je obrovský!

Riziko škod je pro vaši nemovitost příliš veliké

Navíc, domy s čistými fasádami mohou efektivněji odolávat nepříznivým klimatickým podmínkám. Mech a plíseň mohou zadržovat vlhkost, což zvyšuje riziko vlhkostních škod na konstrukci a zateplení budov. To může vést k vyšším nákladům na vytápění a chlazení. Když fasáda „dýchá“ jak má, pomáhá to udržet vnitřní klima stabilní a snižuje se tak spotřeba energie.

Nemluvě o tom, že čistá a dobře udržovaná fasáda může zvýšit hodnotu vaší nemovitosti. Je to jako když si obléknete svůj nejlepší oblek – vzbuzujete tím respekt a důvěru. A v případě prodeje nemovitosti může být lákavým prvkem pro potenciální kupce.

Porovnejte rozdíl u špinavé vs čisté fasády

V naší firmě respektujeme životní prostředí 

V naší firmě přistupujeme k čištění fasád s respektem k materiálu i k životnímu prostředí. Používáme metody a prostředky, které jsou šetrné jak k fasádě, tak k přírodě. Naše služby nejenže prodlužují životnost fasád, ale také přispívají k lepšímu zdraví obyvatel a kolemjdoucích tím, že odstraňujeme potenciálně alergenní a toxické nánosy.

Vracíme se k příběhu pana Baroše, který nyní s hrdostí sleduje, jak jeho domov září v novém světle, a je přesvědčený, že jeho rozhodnutí pro pravidelné čištění fasády bylo jedním z nejlepších investic do jeho domova. A tak jako pan Novák, můžete i vy pro svůj domov zvolit cestu pravidelné péče a ochrany, která se vám mnohonásobně vrátí v podobě úspor, krásy a dlouhověkosti vaší nemovitosti.

Na fotce vidíte rozdíl mezi původní znečištěnou fasádou a okamžitě po vyčištění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *